Spektakulært telt ved Russispranget
Hallgruppen bygget spektakulært telt ved Russispranget
Hallgruppen bygget under World Cup-rennene i Kvitfjell et spektakulært publikumstelt på kanten av Russispranget. Erfaring fra blant annet bygg- og anleggsprosjekter gjorde det mulig.
– Vi har satt opp mange telt i både ulendt og bratt terreng tidligere, enten de er brukt for lagring, forlegning, bygg eller annen aktivitet. Derfor var det morsomt å finne en løsning for det mest spektakulære tilskuerstedet på Kvitfjell, sier Head of development Thomas Eriksson i Hallgruppen.
Inspirert av Kitzbühl
Han har ledet arbeidet med publikumsteltet i samarbeid med Ole Kristian Kirkerud, som er leder av organisasjonskomiteen for World Cup-rennene på Kvitfjell.
– Vi ønsker alltid å forbedre opplevelsen rundt utforrennene på Kvitfjell. Å få liv flere steder i bakken er viktig. Inspirasjonen til publikumsteltet ved Russispranget har vi blant annet hentet fra Mauserfallet i Kitzbühl og andre klassiske utfor-arenaer i Mellom-Europa, sier Kirkerud.
Fri sikt for alle
Under World Cup-rennene kunne tilskuerne følge løpernes hopp på opptil 80 meter fra tribunen på verandaen utenfor eller inne i sitteområdet i det 15 ganger 15 meter store teltet. Teltet ble satt oppe på en stillaskonstruksjon. Det hadde store vinduer ut mot bakken og verandaen var laget slik at publikum kunne følge løperne like godt, uavhengig om de satt inne eller sto ute.
Etterspørselen tilbake
– Arrangementer er det eneste området vi har som har lidd under pandemien. Nå er også etterspørselen her tilbake. Det gjelder både for enkeltstående konsepter, som dette teltet, og store telt til samlinger, som vi bygde opp i målområdet. Russisprang-teltet er nok noe av det mest unike vi har gjort på arrangementssiden, i hvert fall når det kommer til plassering. I tillegg til at det skal være et bra sted å følge utforrennene, må det stå trygt. Sikringen var derfor helt avgjørende, sier Eriksson.
Ambisiøse planer
– Vi så i utgangspunktet for oss et ordinært telt, men vi synes det var veldig morsomt at Hallgruppen kom tilbake med mer ambisiøse planer for både teltet og plasseringen. Tilskuerne som kjøpte billetter til teltet fikk en fantastisk opplevelse, sier Kirkerud.
Søker nye medarbeidere
Hallgruppen er i vekst og har en rekke konsepter tilpasset blant annet bygg og anlegg, beredskap, ulike forsamlings-, lagrings- og kontorbehov og arrangementer.
– Dagens vekst gjør at vi nå jakter på nye medarbeidere for en rekke stillinger, både de som kan bygge opp telt i bratte skråninger og de som kan lede denne og andre typer prosjekter, sier Thomas Eriksson.
Foto: Shirin Kvalheim
Hallgruppen sørger for rask og effektiv bygging av haller, lagerbygg, produksjonslokaler og kontorer for alle behov, nasjonalt og internasjonalt.
> Selger og leier ut bl.a. plasthaller, isolerte telt, arbeidstelt, lagerbygg, kontorbygg og flyhangarer i aluminium- og stålkonstruksjon, i tillegg til arrangementsprodukter, presenninger og mye mer.
> 14 avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Baltikum. Stor ingeniøravdeling på Frogner utenfor Oslo, tilrettelagt for rask levering og rigget for ytterligere høy oppdragsvekst.
> 100 ansatte med lang erfaring fra bransjen.
> Selskapet har eksportert til over 40 land, og leverer haller til store deler av Europa, samt flere land i Midtøsten, Afrika og Nord og Sør-Amerika.