Presse

Full fart mot internasjonal suksess: – Nå kommer vi til å trenge 50 nye ansatte

Romeriksbedriften har passert en halv milliard i omsetning. Leverer til alt fra bryllupsfester på Romerike til hjelpeorganisasjoner i utviklingsland.

– I fjor passerte vi 500 millioner i omsetning, og i år vil vi trolig ende på 700 millioner, sier en strålende fornøyd Lars Dalgaard.

Han er daglig leder i Hallgruppen AS som leverer telt og plasthaller i alle størrelser og til ethvert formål. Siden etableringen i 2015 har det gått bare én vei.

Selskapet økte omsetningen med over 150 millioner kroner i fjor og kunne bokføre et overskudd på 41 millioner.

– Akkurat nå er det i det internasjonale markedet vi vokser mest. Som norsk produsent har vi den fordelen at vi er vant til å levere produkter som er designet for å tåle mye vær og vind. Det blir et stadig viktigere krav også på det internasjonale markedet, sier Dalgaard.

I 30 LAND

På selskapets base på Lindeberg ligger elementer i alle former og fasonger stablet opp.

– De blir brukt til veldig mye forskjellige. Vi er store på havnelager og bulk-lager for pellets. I fjor leverte vi blant annet flere haller som har fungert som testsentre for Covid19 i Norge, Sverige og Danmark, solcelledrevne lagertelt for nødhjelp i Afrika og en over 20 000 kvadratmeter stor plasthall til et havnelager i Gøteborg havn. Og en helikopterhangar for Luftambulansen i Kirkenes, forteller Dalgaard.

Selskapet har nå prosjekter i over 30 land, blant annet i Brasil, Kina, India, USA, Belgia, Tyskland og Afrika. Alt styres fra hovedkontoret på Frogner.

– I disse dager har vi folk i Kongo for å sette opp nye telt for hjelpeorganisasjoner der. Det er veldig morsomt å tenke på at alt sammen leveres her fra Romerike, synes Dalgaard, og legger til at de også har løsningen for langt mer private behov.

– Vi leverer til bryllupsfester også, smiler han.

JAKTER NYE ANSATTE

Den stadig voksende mengden av oppdrag har ført til at Hallgruppen i løpet av de siste par årene har doblet antall ansatte og har styrket sine bygg-, marked- og ingeniøravdelinger for videre vekst. Trykket er nå så stort at selskapet nå jakter på enda flere nye ansatte. Staben teller 75 i dag.

– Vi har ambisjoner om sterk vekst de kommende årene. Da trenger vi flere dyktige folk til våre bygg-, hall- og ingeniøravdelinger. I løpet av året og neste år kommer vi til å ansette opp mot 50 personer. Rundt 20 av disse vil være stillinger her ved hovedkontoret. Vår lite byråkratiske måte å jobbe på gjør at vi kan vokse raskt, gripe nye muligheter som dukker opp, og skape en kreativ og morsom arbeidsplass, sier Dalgaard.